0553552298   0644250251 praktijk.pmdeboer@gmail.com                                                           Privacywaarborg
   
       Praktijk Petra de Boer Praktijk voor Voetreflexologie
  
Voetreflexologie en reflexzolen

Wat is voetreflexologie?
Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en ťťn geheel vormen. Voetreflexologie werkt regulerend op het lichaam.
Door het gehele lichaam lopen energiebanen die o.a. in de voeten eindigen. De reflexpunten en -zones in de voeten corresponderen met de organen en orgaansystemen. Door druk op deze reflexpunten en -zones te geven gaan er impulsen naar de betreffende organen, waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen.
Harmonie en samenwerking tussen lichaam en geest kunnen zo weer worden hersteld. De behandeling leidt er bovendien toe dat de cliŽnt zich bewust wordt van het onlosmakelijke verband tussen lichaam en geest.

Hoe ontstaat ziekte?
Ziekte kan ontstaan bijv. door negatief denken of handelen, door onderdrukte en onverwerkte emoties. Hierdoor kan er geleidelijk een blokkade of breuk ontstaan in de energie naar de verschillende organen en/of orgaansystemen.

Hoe vaak moet ik behandeld worden?
Aan te bevelen is om minstens 4 behandelingen achter elkaar te reserveren. Op die manier wordt een beter resultaat verkregen. Na 4 behandelingen evalueer ik samen met jou of verdere behandeling dan nog noodzakelijk is.

Wat zijn reflexzolen?
Reflexzolen maak ik d.m.v. voetafdrukken te maken. Aan de hand van drukpunten kan ik zien welke organen wel of niet druk nodig hebben. Ik kijk naar jouw manier van lopen d.m.v. een loopanalyse hoe jouw houding is tijdens het lopen. Ik vertel jou wat ik zie aan de hand van de voetafdrukken, het eelt, andere plekjes op de voeten waar jouw blokkades liggen. Verder controleer ik de rug of je niet uit balans raakt als ik de elementjes onder de voet plaats. Aan de hand hiervan maak ik reflexzolen die je dagelijks kunt dragen, soms de hele dag, maar soms een paar uur om de reflexpunten van de hoofd/nek, organen, wervelkolom, bekken en blaas ondersteuning te geven. Mijn ervaring is dat men er vaak graag de hele dag op loopt.
Het voordeel van reflexzolen kan zijn dat je misschien minder vaak een voetreflexbehandeling nodig hebt, omdat jouw organen al door de reflexzooltjes gestimuleerd worden aan de onderkant van de voet. De meeste cliŽnten kiezen ervoor om het in combinatie te doen.

Hoe lang bestaat voetreflex al?
De voetreflexologie werd reeds toegepast in het oude China, in Egypte en bij de Indianen van Noord- en Zuid-Amerika. De natuurmens is zich bewust van de natuurwetten. Hij kent het verband tussen aarde, kosmos en de menselijke geest. Al geruime tijd, zijn wij als Westerse mens het contact met deze harmonie kwijtgeraakt. Onze intuÔtie is geblokkeerd, ons denken ontkent het verband tussen lichaam en geest, en ziekte wordt gezien als een mechanische storing. Sinds enkele jaren is dat aan het veranderen. Er ontstaat een toenemende belangstelling voor vrijwel vergeten natuurgeneeswijzen zoals bijv. voetreflexologie, die al duizenden jaren geleden werd beoefend.
 


VNT     
Copyright: Petra de Boer

Privacywaarborg

Algemene voorwaarden

Petra de Boer werkt namens de richtlijnen van de WGBO.

Reviews
  Petra de Boer
Koning Lodewijklaan 600
7314 GW Apeldoorn

tel: 0553552298     0644250251
E-mail: praktijk.pmdeboer@gmail.com
Praktijk Petra de Boer