0553552298   0644250251 praktijk.pmdeboer@gmail.com                                                           Privacywaarborg
   
       Praktijk Petra de Boer Praktijk voor Klassieke homeopathie
  
Klassieke homeopathie - Apeldoorn

Klassieke homeopathie algemeen


In de homeopathie gaat het om helen van de gehele mens: op mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Het is niet gericht op één klacht, maar op het totaalbeeld van de klachten op alle niveaus.

Het werkt voor alle leeftijden: jong en oud!

Bij homeopathie ben ik enorm enthousiast over zijn ondersteuning in acute en chronische situaties. Mocht je daar vragen over hebben dan wil ik je dit allemaal graag uitleggen. Ik verwonder mij iedere keer weer opnieuw over hoe bijzonder de natuur in zijn werk gaat en wat voor mogelijkheden er allemaal zijn op dit gebied.

Het consult biedt tijd en ruimte voor jouw voorgeschiedenis, ziekteverloop, problemen e.d. Het draait om jou, als gehele mens met jouw eigen individuele verhaal. Verder krijg je genoeg mogelijkheden tot vragenstellen. Door Klassieke homeopathie wordt jouw vitale levenskracht (Dynamis) aangespoord om aan het werk te gaan, waardoor jouw helingsproces op gang kan komen. Het enige wat ik doe is jou een zetje geven in die richting. Klassieke homeopathie versterkt jouw zelfhelend vermogen. Het is een milde en zachte natuurgeneeswijze. De ervaring hiermee is al ruim 200 jaar over de gehele wereld.

Als klassiek homeopaat kijk ik in het consult welke remedie het beste bij jou past met jouw individuele klachten. Dit advies geef ik jou dan mee.

Klassieke homeopathie kan gecombineerd worden met reguliere middelen en andere therapieën.

Het ontstaan van de homeopathie:

Samuel Hahnemann (1755-1843), arts en scheikundige is de grondlegger van de Klassieke homeopathie. Hahnemann ontdekte dat een stof die bepaalde symptomen veroorzaakt bij een gezond proefpersoon, deze symptomen bij een zieke kan genezen. Hij noemde dit principe “Similia similibus curentur”. Dit betekent: het gelijke met het gelijksoortige genezen. Als je bijvoorbeeld brandnetels aanraakt, dan geeft dat rode bultjes en jeuk. Neem je de remedie van de brandnetel: amuel Hahnemann
Urtica urens, als je rode bultjes en jeuk hebt, dan verdwijnt dit. Snap je? Het homeopathische middel heeft vaak het tegenovergestelde effect. Nog een voorbeeld: koffie heeft een overprikkelend effect op de zenuwen. Men blijft er wakker bij. Daarom nemen velen voor het slapen gaan geen koffie meer, omdat men anders niet kan slapen. In de homeopathie geeft het middel Coffea Cruda een kalmerende ondersteuning, waardoor men juist beter kan slapen.

De remedies worden gemaakt van planten, dieren, mineralen (eigenlijk van alles wat zich in de natuur voordoet).

De stof moet op een speciale wijze bereid zijn: gepotentiëerd. De remedies worden voorgeschreven in verschillende potenties: D1 tot en met LM-potenties.

 


VNT     
Copyright: Petra de Boer

Privacywaarborg

Algemene voorwaarden

Petra de Boer werkt namens de richtlijnen van de WGBO.

Reviews
  Petra de Boer
Koning Lodewijklaan 600
7314 GW Apeldoorn

tel: 0553552298     0644250251
E-mail: praktijk.pmdeboer@gmail.com
Praktijk Petra de Boer